Logo
0910/826 031

Ako na biely interiér?

Mnohým ľuďom sa páči biela, máme radi biele oblečenie, biele autá a samozrejme biele zuby. Ale čo s bielou farbou v interiéri?

Biele steny, biele podlahy, biely nábytok.. pre mnohých je to nepredstaviteľné. Ako sa dá žiť obklopený bielou? Väčšinou sa skôr uchýlime k výraznej farebnosti, niekedy dokonca rušivej. A pritom biela by mohla byť tým ukľudňujúcim faktorom v našich domovoch. Presýtenosť farebnými podnetmi sa na nás iba tak hrnie. Na ulici, v práci, v televízii, z predmetov každodenného použitia.
Skúste sa aj vy zamyslieť nad tým, či neupokojiť svoj domov bielou a nevpustiť si dnu nevinnosť. Pár obrázkov vám ukáže, že aj biely interiér je obytný a môžete z neho cítiť teplo domova.

Zdroje fotografií:
coles&son wallpapers
i_beamdesign
loadingdock5
novello
takao shiotsuka atelier
tamizo
brown eye architects

Koberce ako imitácia prírody

Pri hľadaní inšpiratívneho obrázku drevenej steny sa mi vo výsledkoch zobrazil obrázok od firmy yl design. Nemal síce veľa spoločného s pôvodne hľadanou drevenou stenou, ale s prižmúrením oka vlastne má niečo spoločné s drevom. Minimálne ho imituje. Koberec, ktorý vyzerá ako tenunký plátok obrovského stromu. Ak ste ho už videli, kľudne preskočte moje rozplývanie sa nad týmto nápadom. Je to však veľmi zaujímavý nápad.. Keď totiž chceme, aby v našom byte niečo vyzeralo ako drevo, vo väčšine prípadov siahneme po lamináte na podlahu. Ale taký "drevený" koberec.. ?! Určite ho niekedy niekde použijem !
Drevený koberec ma však naladil na tému kobercov, ktoré vyzerajú ako lúka plná kvetov alebo jesenné lístie v parku, či okruhliaková pláž - ako spomienka na letnú dovolenku pri mori. Ak sa zamýšľate nad kobercom do vášho bytu, skúste sa popozerať po netradičných kúskoch, ktoré z vášho interiéru môžu urobiť skvost. Minimálne tým, že všetci vaši známi už nebudú chcieť sedieť na sedačke, ale iba na koberci :)
Ak by sme chceli zájsť ešte ďalej, pozrite si kúpeľňový koberček od La Chanh Nguyen - je totiž živý. Takže, ak imitácie nie sú pre vás to pravé orechové, treba použiť živé rastliny. Veľmi dobre odvedú vlhkosť, nemusia sa sušiť ani prať.  A navyše budete mať pocit, že ste urobili niečo pre zdravie našej planéty.

Zdroje fotografií:
yl design
La Chanh Nguyen
2form
Nanimarquina

Nový príspevok už onedlho